“Politika i mediji” u Sarajevu

Britanski savjet nastavlja svoj projekat pod nazivom „Politika i mediji“, čiji je cilj povezati medijske eksperte i političare, i otvoriti dijalog o međusobnom uticaju medija na politiku i obratno, te uticaju njihove komunikacije na javnost. Jedan od glavnih ciljeva predavanja jeste da se sadašnjoj i sljedećoj generaciji novinara, političara i stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija približi značaj i uticaj korištenja modernih tehnologija u radu i političara i novinara.

Ove godine će poseban gost na ovom skupu biti Stephen Coleman, profesor predmeta ‘Politička komunikacija’ i direktor Instituta za Istraživanje na univerzitetu u Leedsu. Glavni interesi njegovih istaživanja su e-demokratija, demokratska teorija i politička zastupljenost, politička učinkovitost, oblici savjetovanja i donošenja odluka, realnost TV formata i popularnog reprezentiranja, načini medijske interakcije i zakonodavne institucije. Jedan je od vodećih stručnjaka Centra za digitalno državljanstvo, a u 2001. godini objavio je knjiguŠta se dešava u Parlamentu?’, i trenutno radi na knjiziOni i mi: kako mediji oblikuju javnu raspravu iInternet i demokratsko građansko pravo: teorija, praksa i politika’.

Ovaj britanski stručnjak svjetskog glasa održaće u ponedeljak 30. juna u sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, ul. Obala Kulina Bana 7, predavanje na temu: ‘Uticaj novih tehnologija na rad političara i medija: Internet i demokratska politika’. Predavanje će početi u 16:30 i ulaz je slobodan.

Vjerujem da na ovom blogu ima puno mladih ljudi zainteresovanih za politiku, medije i nove tehnologije, i nadam se da će vam ovo predavanje biti zanimljivo. Nešto više o samom događaju „Politika i mediji” napisaću na blogu nakon što se skup u Sarajevu završi.

Komentariši