Izlet na Igman…

Druženje našeg osoblja u ambasadi nije samo poslovne prirode. Prošle sedmice smo odvojili jedan dan i umjesto u uredu proveli ga na Velikom polju, na Igmanu, družeći se, pošumljavajući Igman i igrajući zanimljive sportske igre. To su naša tradicionalna druženja koja organizujemo jednom godišnje, kako bi se bolje upoznali, i kako bi uklonili barijere između različitih sekcija ambasade, unaprijedili naš timski rad i fokusirali se na komunikaciju.  

Ove godine smo odlučili da uradimo nešto što će ostati kao trajni znak našeg prisustva ovdje, i uz pomoć firme "Sarajevo-šume" d.o.o. zasadili smo 50 mladica borova na području Velikog polja. Stručnjaci koji su nas nadgledali kako kopamo rupe i sadimo mladice kažu da će biti potrebno dvadesetak godina dok te mladice ne izrastu u odraslo drveće. Biće zanimljivo posjetiti to mjesto nakon par decenija i pogledati to drveće, i prisjetiti se našeg druženja prije 20 godina!

Pored ove prijatne ekološke aktivnosti, firma "Adventure team Babanovac" iz Travnika organizovala nam je nekoliko interesantnih sportskih aktivnosti, društvenih igara u kojima smo trebali testirati svoju fizičku vještinu, sposobnost suradnje, komunikaciju, i koordinaciju. Bilo je vruće, i igre nisu bile lagane, ali je bilo jako zabavno, i svi smo dobro proveli vrijeme. Na kraju smo se počastili ručkom i pićem u obližnjem odmaralištu.

Nakon jednog ovako provedenog dana, i dosta smijeha i pjesme, nalazim da su ova druženja odlična prilika da bolje upoznamo jedni druge izvan uredskog konteksta, i razvijemo svoja prijateljstva. Siguran sam da će i ovaj izlet biti jedna od mojih lijepih uspomena kada napustim ovu predivnu zemlju.

Ovdje možete vidjeti neke od fotografija sa našeg igmanskog druženja:

1 komentar

Komentariši